Gina Dirawi Foundation

Gina Dirawi Foundation

Kriterierna

”Jag har sen i början av min karriär alltid sett att jag ska starta en egen stiftelse för att ge tillbaka och pusha andra, så jag är otroligt glad att detta äntligen blir av nu. Jag rör mig ju i väldigt olika branscher och har märkt av ett stort glapp på vilka historier som får berättas och vilka röster som får höras. Det är ett väldigt stort fokus på Stockholm eller storstäderna, vilket jag tycker är synd då man missar väldigt mycket. Genom min foundation hoppas jag kunna pusha unga talanger i mindre städer att våga tro på sin röst och utveckla den. Jag kommer börja i min hemstad där jag vill lyfta och sammanföra unga talanger och de inom konstnärliga sektorn, och kanske också få dem att tänka annorlunda och nyskapande kring vad som är en konstnärlig röst och hur man tar vara på den.

Jag hoppas också att det här kanske inspirerar andra människor i branschen att återkoppla med sina hemstäder för att på något sätt hjälpa att främja deras röster. De finns mycket bra där ute, man måste bara ge människor en push. Och vi behöver lyfta röster från hela Sverige, säger Gina Dirawi”

Stipendiet kommer till sin start att delas ut i Gina Dirawis hemstad Sundsvall; och de kommande åren att utöka med närvaro till fler städer och platser i världen.

Stipendiet ges ut till gymnasieelever som på något sätt uttrycker sig genom musik, film, skådespeleri, skrivande, konst, komedi, mode, design, poesi eller något annat kreativt område.

Kriterierna är:

– Att du bor i Sundsvall

– Att du går på gymnasiet

– Att du uttrycker dig antingen genom musik, film, skådespeleri, skrivande, konst, komedi, mode, design, poesi eller något annat kreativt område.

Möjligheter som vinnare:

– Ekonomiskt stöd

– Ha Gina Dirawi som mentor

– Ta del av juryns nätverk så att du kan ta din passion till nästa nivå

Rulla till toppen